Fransa'da Kürt derneğine saldırı: Dört yaralı

Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Kürt derneğine yapılan saldırıda 4 kişi yaralandı. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda açıklama yapan polis saldırının ülkücü bir grup tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Fransa'da Kürt derneğine saldırı: Dört yaralı

Dün öğleden sonra saat 14:30 sularında meydana gelen olayda, Lyon kent merkezinde bulunan Kürt derneğine yapılan saldırıda 4 kişi yaralandı.

Maskeli 10 kişilik bir grup tarafından beyzbol ve kesici aletlerle gerçekleştirilen saldırıda 4 kişinin aldığı bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandıkları bildirildi.  Kürt derneğinin bulunduğu lokalin ise kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

Görgü tanıklarının ifadelerinde, Polis olay yerine gelmeden saldırganların kaçtığı ifade edildi.

Olayda yaralanan 4 kişi kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Yine görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda polis tarafından yapılan açıklamada saldırının ülkücü bir grup tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ise yaptığı bir yazılı açıklama ile olayın Bozkurtlar olarak adlandırılan bir ülkücü grup tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. CDK-F açıklamasında, "20 dolayında bozkurtun 3 Nisan günü Lyon’daki Kürt Kültür Derneği’ne saldırdığını öğrendik. Yüzleri Kapalı ve beyzbol sopalı kişiler derneğimize saldırarak üyelerimiz dövdü. Dernekte bulunan 4 Kürt ağır bir şekilde yaralandı" şeklinde ifadeler kullandı.

Fransa’daki Kürtler’in 'İslamcı-faşist Türkler’in hedefinde olduğunu belirten Fransa Demokratik Kürt Konseyi yapılan saldırının Fransa-Türkiye yakınlaşmasından bağımsız olmadığına vurgu yaptı.