Osman Baydemir’den İngiltere’de yaşayan Kürtlere çağrı!

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, İngiltere’de yaşayan Kürtlere 21 Mart’ta yapılacak nüfus sayımları için çağrıda bulunarak etnik kökenlerine ‘Kürt’ yazdırmalarını istedi.

Osman Baydemir’den İngiltere’de yaşayan Kürtlere çağrı!

Birleşik Krallık’ı oluşturan İngiltere ve Galler’de 21 Mart 2021’de nüfus sayımı yapılacak. Sayım öncesinde İngiltere’de yaşayan Kürtler etnik kökenlerine ‘Kürt’ yazdıracaklarını açıklamıştı. Sayım için kampanya da başlatan Kürtler dil tercihlerini de Kürtçe olarak işaretleyeceklerini duyurdu.

“Kimliğe sahip çıkmak bir milletin var olmasına sahip çıkmaktır”

Sayım öncesinde bir çağrıda da Osman Baydemir’den geldi. YouTube kanalından Kürtçe ve Türkçe bir açıklama yayınlayan Baydemir, Kürtlere şu çağrıda bulundu:

“İngiltere’de 21 Mart’ta yapılacak nüfus sayımında herkes kendi etnik kimliğini yazdırma hakkına sahip. Bu Kürt ve Kürdistanlıların kendi kimliklerini yazdırabileceği anlamına geliyor. Ayrıca inançlarını da yazdırabilecekler. Alevi, Kakeyi ve Ezidi Kürtler inançlarını yazdırabilecek. Değerli kardeşlerim, bana göre bu bugün küçük bir rica değil.

‘Kürdistan’da ödenen bedellerin anısı için unutmayalım’

Kürdistan’da ödenen bedellerin anısı için unutmayalım ki yüzbinlerce insan Kürt kimliklerinin kabul edilmesi için hayatını kaybetti. Kürt kimliklerinin kabul edilmesi için milyonlarca insan göç ederek mülteci durumuna düştü. Ayrıca şu anda onbinlerce insan kimliğinden dolayı zindanlarda. Çağrım şudur ki: Kimliğe sahip çıkmak bir milletin var olmasına sahip çıkmaktır.

‘Hiçbir halkla düşmanlığım yok. Fakat biz Kürt’üz ve Kürdistani kimliğe sahibiz’

İngiltere’de 500 bin Kürt’ün yaşadığı söyleniyor. Maalesef baktığımızda İngiltere’de yaşayan Kürtlerin bazıları ‘Türk’ olarak, bazıları ‘Arap’ ve bazıları ‘Fars’ kimliğiyle kayıt altına alınmış. Hiçbir halkla düşmanlığım yok. Türk, Arap ve Fars halklarına yönelik bir düşmanlığım yok. Fakat biz Kürt’üz ve Kürdistani kimliğe sahibiz. Türk, Arap ve Farslarla komşu halklarız. Onların da bizim kimliğimize ve dilimize saygı duymalı. Bunun için Güney, Kuzey, Batı ve Doğu olmak üzere bütün Kürdistanlılara çağrıda bulunuyorum: İngiltere’de yaşayan Kürtlerden ricam 21 Mart 2021’e kadar kimliğinizi Kürt olarak ve inancınızı da olduğu gibi yazdırmanızı istiyorum. 500 bin nüfus gelecek için diplomasi, kültür, eğitim, bilim ve ticaret alanında önemli bir güçtür. Ayrıca Parlamento ve yerel yönetim temsiliyetinde Kürt ve Kürdistanlılar için büyük bir güç olacak. Hepinize çek teşekkür eder, bir kez daha köklerimize, kimlik ve dilimize bağlı kalmanızı rica ediyorum.”