Fuad Hüseyin: ABD, Kürdistan'a desteğini açıkça beyan etti

Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, ABD öncülüğündeki DAİŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon'un Washington'daki toplantısına dair Kürdistan24'e önemli açıklamalarda bulundu.

Fuad Hüseyin: ABD, Kürdistan'a desteğini açıkça beyan etti

Washington'da düzenlenen IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon üyesi 68 ülkenin dışişleri bakanları ve üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantıya Kürdistan'ı temsilen katılan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, toplantıda görüşülen konulara dair açıklamalarda bulundu.

Peşmergenin Rolünden Övgüyle Söz Edildi

Washington'da Kürdistan24'e konuşan Fuad Hüseyin, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile yaptıkları görüşmeden ve söz konusu toplantılarda DAİŞ ile mücadelede Peşmergenin rolünden övgüyle söz edildiğini dile getirdi.

Bölgenin geleceği ile ilgili planlarda Kürtlerin ve Kürdistan'ın rolünün öneminin küresel ve bölgesel güçler tarafından görüldüğüne dikkat çeken Fuad Hüseyin, "Başta, Başkan Trump'ın liderliğindeki toplantı olmak üzere bütün birleşimlerde, özellikle de ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Peşmergenin rolüne çokça değindi. Koalisyon ülkeleri terörle mücadelede Kürdistan'a her alanda destek çıkacakları beyanlarını yineledi.” diye konuştu.