Kürt parlamenterlerden Mustefa Selimi çağrısı

Kürdistan Parlamentosu’ndaki 8 Kürt parlamenter İran’a teslim edildikten sonra idam edilen Mustefa Selîmî’nin davasına ilişkin yaptıkları ortak açıklamada suçluların cezalandırılması çağrısı yaptı.

Kürt parlamenterlerden Mustefa Selimi çağrısı

Kürdistan Parlamentosu’ndaki 8 Kürt parlamenter İran’a teslim edildikten sonra idam edilen Mustefa Selîmî’nin davasına ilişkin ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Muistefa Selîmî’nin davasını araştırması için görevlendirilen komisyonun raporunu ve bu olayda rolü olanları açıklamalı, suçlular mahkeme önüne çıkarılma ve cezalandırılmalıdır” çağrısı yapıldı.

Açıklamada imzası bulunan Rizgar Îsa Siwar, Hîkmet Mihemed Gewda, Erşed Husên Mihemed, Hesîbe Seîd Gerdî, Mem Eskender Nêrweyî, Muhsîn Husên Doskî, Leyla Ebdalcebar Hido, ve Nizar Mela Xefar Sûrçî İçişleri ve İnsan hakları komisyonlarından Mustefa Selîmî olayına ilişkin yaptıkları incelemenin sonuç raporunu kamuoyu ile paylaşmalarını istedi.  

11 Nisan 2020 tarihinde Doğu Kürdistan demokrat Partisi (PDK-İ) Peşmergesi Mustefa Selîmî cezaevinden kaçarak Süleymaniye sınırına ulaşmıştı. Mustefa Selîmî PDK-İ’nin Koye’deki merkezine ulaşmak isterken YNK’ye bağlı asayiş güçleri tarafından yakalanarak İran’a teslim edildikten bir gün sonra idam edilmişti.

 

Basnews