Kerkük Valisi: Heşdi Şabi adına insanları kaçırıyorlar

Kerkük Valisi: Heşdi Şabi adına insanları kaçırıyorlar

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Kerkük’te bir insan kaçırma şekebekesinin güvenlik güçleri tarafından çökertilmesi ardından yaptığı konuşmada, Şii güç Heşdi Şabi adına insanların kaçırıldığını söyledi.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, bir insan kaçırma şekebekesinin çökertilmesiyle ilgili güvenlik kurumlarının temsilcileriyle yaptığı ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yaşananları özetleyen Necmeddin Kerim, şunları söyledi:

“Bundan birkaç gün önce 6 yaşında bir çocuğu kaçırdılar, çocuğu serbest bırakmak için 500 bin dolar fidye istediler. Bundan önce başka bir çocuğu kaçırıp ailesinden 240 bin dolar istemişlerdi ama bu çocuk asayiş güçleri tarafından yapılan operasyonla kurtarıldı. Petrol şirketinde çalışan bir kişiyi de kaçırdılar ama baktılar ki adamın parası yok, kendisini serbest bıraktılar.”

Vali Kerim, söz konusu şebekenin, 5 kişiden oluştuğunu ve Heşdi Şabi adına insanları kaçırıp fidye istediğini belirtti.

Necmeddin Kerim, şebeke üyelerinin hırsız olduğunu ve Heşdi Şabi ismini kullanarak kaçırdıkları insanlardan para almaya çalıştığına dikkat çekti.

Irak Başbakanı ve Heşdi Şabi yöneticilerinden bu tür yapılanmaların ortaya çıkmasını engellemelerini isteyen Vali Kerim “ Kaçan iki kişi hâlâ Tuzhurmatu’da ve bunların yakalanması için Heşdi Şabi’nin bizimle işbirliği yapmasını istiyoruz” dedi.

Necmeddin Kerim yakalanan zanlılardan birinin, Haşdi Şabi bünyesindeki Bedir grubunun Tuzhurmatu sorumlusunun yeğeni olduğunu belirterek, “Heşdi Şabi’nin onun yerini tespit edip yakalayabileceğinden eminim” ifadelerini kullandı.