Gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı

Abdullah Öcalan hakkındaki sözleri nedeniyle dün gözaltına alınan Tele1 Genel Yayan Yönetmeni Merdan Yanardağ tutuklandı.

Gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı

Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafındana 25 Haziran'da Tele1’de yayınlanan programda PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili sözleri gerekçe gösterilerek "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" iddialarıyla resen soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapmasında dün gözaltına alınan Yanardağ'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Yanardağ, polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Yanardağ, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Yanardağ'ın "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi.

Merdan Yanardağ ne demişti?

Merdan Yanardağ geçen hafta Tele1’de ekrana gelen “4 soru 4 yanıt” programında Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin kaldırılması gerektiğini söylemişti.

“İmralı’ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum" diyen Yanardağ, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.“

Söz konusu anların görüntüleri AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.