Halep'te Kürt kontrolündeki Tel Rıfat ve Mennah Esad Rejimine devredildi

Halep'in kuzeyinde bulunan ve aralarında Kürt yerleşkelerinin de bulunduğu en az 6 kasaba, Rus danışmanların taraflar arasındaki arabuluculuk görüşmeleri neticesinde Suriye hükümetine devredildi.

Halep'te Kürt kontrolündeki Tel Rıfat ve Mennah Esad Rejimine devredildi

9 Şubat 2017, Perşembe günü aralarında Kürt kasabaları olan Tel Refat ile Mennah'ın da bulunduğu en az 6 yerleşim biriminin Suriye hükümetine devredilmesi konusunda anlaşma gerçekleşti.

Rus danışmanların taraflar arasında gerçekleştirdiği arabuluculuk girişimleri neticesinde yaklaşık 4 yıldır bir kısmı Kürt güçleri diğerleri muhaliflerin kontrolü altında bulunan yerleşim birimlerinin kontrolünün Suriye hükümetine devredilmesi konusunda uzlaşmaya varıldığı bildirildi.

Kürt kontrolünde bulunan söz konusu kasabaların yanısıra eskiden muhaliflerin kontrolünde bulunan Kuzey Halep'teki bazı kasabaların da hükümete devri gerçekleşti.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre Suriye Hükümetine devredilen diğer kasabalar Mayer, Tel Cibbin, Maraşteh Han ve Hardatini.

Söz konusu uzlaşmaya katılan tüm taraflar Rus ordusu tarafından belirlenen şartları kabul ettiklerine dair anlaşmayı imzaladılar.

<a href="http://www.weneland.com/news/tr/2017/02/11/halepte-2-kurt-kasabasinin-yonetimi-suriye-hukumetine-devredildi-1.jpg"><img alt="Halep'te 2 Kürt kasabası Suriye Hükümetine devredildi" src="http://www.weneland.com/news/tr/2017/02/11/halepte-2-kurt-kasabasinin-yonetimi-suriye-hukumetine-devredildi-1.jpg" style="float:left; height:405px; width:540px" /></a>