HDP Diyarbakır’da adaylarını tanıttı

Pervin Buldan: “Kürdistani partileri ile yaptığımız ittifakın büyük bir önem taşıyor”

HDP Diyarbakır’da adaylarını tanıttı

Pervin Buldan: “Kürdistani partileri ile yaptığımız ittifakın büyük bir önem taşıyor”

Yerel seçimlere 3 ay kalırken partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. Mardin’den Ahmet Türk’ü, Diyarbakır’dan Selçuk Mızraklı’yı aday gösteren HDP bugün Diyarbakır’da adaylarını tanıttı. Aday listesinde 9 Kürt siyasi partisiyle yapılan Kürdistani Seçim İttifakı’ndan da isimler yer aldı.

Diyarbakır’da gerçekleşen tanıtım toplantısına HDP’lilerin yanı sıra DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, DDKD’den Halim İpek, Devrimci Parti Genel Başkanı Özgür Oran, DTK Eş Başkanı Bedran Öztürk, Halkevleri Eş Genel Başkanları Dilşat Aktaş ve Nuri Günay, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, KKP’den Emel Çiftyürek, PDK’den Sertaç Bucak, SYKP Eş Başkanı Cavit Uğur, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İnsan ve Özgürlük Partisi’nden Ahmet Kaya, KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik de katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürt kentlerinde DBP’li belediyelere atanan kayyumları işaret ederek “Kayyumların yolsuzlukları ve halka karşı yaptıkları gün yüzü gibi ortadadır. Tutuklanan Belediye eş başkanlarımızın hiçbir şekilde yolsuzluklara bulaşmadıklarını biliyoruz, ama bunu bilmelerine rağmen onları rehin aldılar ve yerlerine kayyumlar atadılar. O kayyumlar 31 Mart günü gidecekler, hep birlikte göndereceğiz onları. Çünkü halkımız 31 Mart tarihini büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Bu halk kendisine de kentine de her zaman sahip çıkarak 31 Mart tarihinde bir kez daha yöneteceğini gösterecektir” dedi.