HDP'li Vekil: Başkan Barzani'nin fikirleri 4 parça için önemlidir!

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Kürdistan Başkanı Mesud Barzani'nin Kürdistan'ın dört parçasında etkili olduğunu, fikirlerini önemli bulduklarını söyledi.

HDP'li Vekil: Başkan Barzani'nin fikirleri 4 parça için önemlidir!

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani hafta sonu Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung'dan Michael Martens'e konuşmuş, ve Türkiye'de oluşabilecek yeni bir 'barış süreci' için HDP Eşbaşkanı Demirtaş ve tutuklu diğer vekillerin serbest bırakılması gerektiğini söylemişti.

Başkan Barzani'nin bu sözlerine HDP cephesinden destek geldi. Rûdaw TV'nin haber bültenine telefonla bağlanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Lezgin Botan, "Sayın Barzani Kürdistan Bölgesi'nin başkanıdır. Kürdistan'ın dört parçasıyla ilgili sorunlarda diplomatik, siyasi açıdan etkilidir, fikirleri önemlidir. Bu temelde Sayın Barzani'nin yaklaşımını yerinde buluyoruz” dedi.

"Sayın Barzani aynı zamanda Kürt halkı için önemli şahsiyettir” diyen HDP'li vekil, "Kürdistan'ın dört parçasındaki sorunlarla igili görüş belirtebilir, bu bir ülkenin içişlerine müdahale değildir” ifadesini kullandı.

Başkan Barzani yarın Türkiye'ye yapacağı ziyaret kapsamında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la biraraya gelecek.