HDP'nin ‘Bêjin Na' (Hayır deyin) isimli şarkısı;Şırnak'tan sonr, Diyarbakır'da da yasaklandı

Şırnak'tan sonra HDP'nin 'Bêjin Na' (Hayır deyin) isimli şarkısı Diyarbakır'da da yasaklandı.

HDP'nin ‘Bêjin Na' (Hayır deyin) isimli şarkısı;Şırnak'tan sonr, Diyarbakır'da da yasaklandı

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) referandum şarkısı olan 'Bêjin Na' (Hayır deyin) Şırnak'ın ardından Diyarbakır'da da yasaklandı. Diyarbakır Valiliği konuyla ilgili HDP il başkanlığı başta olmak üzere, il ve ilçelerde bulunan tüm teşkilatlarına gönderdiği tebligatta adı geçen şarkının, 'Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sının ilk üç maddesine aykırı olduğu, huzur ve güven ortamında infiale sebep olabileceği' gerekçesiyle çalınmasını yasakladı. Valilikten yapılan açıklamada tebligata uymayanların hakkında yasal işlem başlatılacağı ifade edildi.

ŞIRNAK'TA DA YASAKLANMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Şırnak Valiliği'ne başvurarak, şarkının içerisinde geçen kelimelerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ilk üç maddesine aykırı olduğu, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve Şırnak sınırları içerisinde tesis olan huzur ve güven ortamında infiale sebebiyet verebileceği belirtilerek yasaklanmasını talep etmişti. Valilik de adı geçn şarkıyı yasaklamıştı.

HDP'DEN YASAĞA TEPKİ

HDP MYK üyesi Ömer Önen de yasak kararına tepki gösterdi. Önen, Kürtçe dilinde yapılan propaganın hedef alındığını ileri sürerek, "Şarkıda aslında demokratik bir ulus talep ediliyor, bunun için yasaklanıyor. Sadece şarkımızı değil bilboardlarımızı da yasaklıyorlar. Çalışmalarımız Ağrı ve Van'da Kürtçe olduğu için yasaklıyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.” dedi.