Hewrami'den PKK'ye: Minbic'i Esad'a bıraktınız, Şengal'den niye çekilmiyorsunuz

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hewrami, Peşmergenin Kobani'de DAİŞ'e karşı YPG'ye destek için savaştıktan sonra geri çekildiğini anımsatarak, Şengal'in kurtarılmasından sonra PKK'nin neden güçlerini bölgeden çekmediğini sordu.

Hewrami'den PKK'ye: Minbic'i Esad'a bıraktınız, Şengal'den niye çekilmiyorsunuz

Hemin Hewrami, Twitter'daki kişisel hesabından Şengal'de Roj Peşmergeleri güçleri ile PKK'ye bağlı YBŞ güçleri arasında yaşanan çatışmaya dair açıklamalarda bulundu.

YBŞ güçlerinin sabah saatlerinde Şengal'in Sinune beldesinde konuşlanan Rojava Peşmergelerine saldırı düzenlediklerini belirten Hewrami, PKK'nin Peşmergeyi durdurmak gibi bir hakkının bulunmadığını belirterek, "PKK'ye bağlı gruplar, görevleri başında bulunan Rojava Peşmergelerine Sinune ve Hanesor bölgesini 1 saat içinde terk etmelerini söylemelerinin ardından saldırı düzenledi” bilgisini verdi.

"Peşmergenin Kobane'ye giderek DAİŞ'i yenilgiye uğratmak için gittiğini ve görevin tamamlanmasının ardından orada kalmayarak geri döndüğünü” hatırlatan Hewrami, PKK'nin ise Şengal'a güçlerini bırakarak büyük bir problem yarattığını söyledi.

Hewrami, şunları dile getirdi: "PKK'ye bir sorum var: Resmi olarak Minbic'in batısını Suriye rejim ordusuna devrettiniz. Eğer problem yaratmak istemiyorsanız, neden Şengal'i terketmiyorsunuz?”

Hewrami, Ezidilerin ruhani lideri Mir Tahsin Bey, Ezidi Parlementeri Viyan Dexil ile Ezidilerin dünyada önde gelen tüm liderlerinin PKK'ye Şengal'i terketmesini ve Rojava Peşmergelerine saldırıları kesmesi çağrısında bulunduklarını de vurguladı.