HÜDA PAR: 'Şeyh Said’in mezarını bulup adına mescit yapacağız'

HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faruk Dinç, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada seçilmesi halinde Şeyh Said’in mezarını bularak, adına mescit yaptıracağını söyledi.

HÜDA PAR: 'Şeyh Said’in mezarını bulup adına mescit yapacağız'
Projelerinin anlatmak için bir basın toplantısı düzenleyen Faruk Dinç, toplantının ardından VOA Türkçe’nin sorularını yanıtladı.
 
Dinç, Şeyh Said ile birlikte, Seyit Rıza ve Said-i Nursi’nin mezarlarını da bulmak istediklerini aktardı.
 
Şeyh Said’in anısını yaşatmak istediklerini dile getiren Dinç, şunları söyledi:
 
“Dağ Kapı’da, onun olduğu yere bir mescit yapmak ve orada anısını yaşatmak için projemiz var. Partimizi kurduğumuz 2012’de parti programımızda Şeyh Said Efendi, Bediüzzaman Hazretlerinin ve Seyit Rıza’nın mezar yerlerini bulmak da vardı. Şeyh Said’in mezar yerini ortaya çıkardıktan sonra Dağ Kapı meydanında onun adına bir mescit de yapacağız. Şeyh Said geçmişte değerlerimize sahip çıktı, onu yaşatmak istiyoruz. Bu memleketin yüz akıdır, bizim için şehittir. O zaman bizim değerlerimize savaş açıldığında, belki buna karşı mücadele eden bir mücahittir."
 
Dinç, basın toplantısında ise iki dilli belediyecilik uygulamasını hayata geçirmek istediklerini söyledi.
 
Mahallelerde Kürtçe eğitim veren kreş açacaklarını dile getiren Dinç, “Her şeyden önce özellikle ana dillerin kaybolmaması için kurslar açacağız. Kurmancı, Zazaki, isteyenler için Arapça. Sadece yetişkinlere yönelik kurslar değil, aynı şekilde küçük çocuklarımız da kreşlerde ana dillerinde eğitim alacak” diye konuştu.