Hükümet'ten yeni dolar hamlesi

Döviz mevduat hesaplarında bir yıla kadar olan stopaj oranı yüzde 20'ye yükseldi

Hükümet'ten yeni dolar hamlesi

Döviz mevduat hesaplarında bir yıla kadar olan stopaj oranı yüzde 20'ye yükseldi

Resmi Gazete'de döviz mevduat hesaplarına ilişkin olarak yeni bir karar yayımlandı. Döviz mevduat hesaplarında bir yıla kadar olan stopaj oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'deki karara göre, döviz mevduat hesaplarına ilişkin stopaj oranı yükseltildi.

Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, döviz tevdiat hesaplarına yürütülen faizlerden ve katılım bankalarınca döviz katılma hesaplarına ödenen kar paylarından;

Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 20, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 18 olarak stopaj uygulanmasına karar verildi.

Daha önceki kararda ise  6 aya kadar yüzde 20, 1 yıla kadar yüzde 16 , 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 13 olarak stopaj uygulanıyordu.

ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Dün de, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz oranları değiştirmeyerek 2,25-2,50 aralığında sabit bıraktığını açıklamıştı.

Fed'in açıklamasında ekonomik büyümenin yavaşladığı belirtilirken faiz artırımının 2021'e kadar yalnızca bir kez yapılmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada mayıs ayından itibaren hazine bonosunda aylık azalmanın 30 milyar dolardan 15 milyar dolara düşeceği kaydedildi.

ABD Merkez Bankası bu yılın gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYİH) beklentisininse yüzde 2,3'ten yüzde 2,1'e gerilediğini duyurdu.

Fed'in bu yıl içerisinde faiz arttırmayacağını ve bilanço küçültmeyi eylülde bitireceğini açıklamasının ardından tüm piyasalarda olduğu gibi Türkiye'de de gerilemeye başlayan dolar/TL 5,43'ler seviyesine geriledi.

Dolar bugün de güne sakin başladı ve 5,44'ler seviyesinde seyrediyor.