İngiltere Parlamentosunda Newroz kutlaması: Kürt kimligi,dili ve kültürü tanınmalı

İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyetlerini sürdüren düşünce kuruluşu Centre for Kurdish Progress, İngiliz Parlamentosu'nda Newroz Resepsiyonu düzenledi.

İngiltere Parlamentosunda Newroz kutlaması: Kürt kimligi,dili ve kültürü tanınmalı

Düzenlenen resepsiyonda ayrıca İngiltere'nin en başarılı Kürtler'ine ödülleri dağıtıldı.

İngiltere Parlamentosu'nun Attlee Suite Salonu'nda gerçekleşen resepsiyona İngiltere İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, Gölge İçişleri Bakanı Diane Abbott, milletvekilleri Kelvin Hopkins, Ruth Cadbury, Andrea Jenkyns, Chris Stephens, Jack Lopresti, Baroness Royal, Jack Lopresti, Caroline Flint ve George Kerevan ile Kürdistan Bölgesel Hükümeti Dış İlişkiler Başkanı Falah Mustafa Bakır, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı

Resepsiyonda konuşan İngiltere İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, başta İngiltere olmak üzere Türkiye, Irak, İran, Suriye'de ve dünyanın her yerinde yaşayan Kürtlerin Newroz Bayramı'nı kutladı. Kürtlerin kimliklerinin tanınmasının önemine işaret eden Corbyn, Kürt halkının kültürünün ve dilinin de tanınması gerektiğinin altını çizdi.

Gölge İçişleri Bakanı Diane Abbott da yaptığı konuşmada, Kürt halkının bölgedeki sağlanabilecek barış sürecinde önemli bir görev üstlenebileceğini kaydetti

Resepsiyonda geçen yılın en başarılı Kürt iş adamı ve iş kadını, en başarılı öğrenciler, en başarılı akademisyen ve medya mensupları, genç girişimciler, sanatçılar, sosyal sorumluluk sahibi ve role model kişileri kategorilerine ödüller dağıtıldı.

Resepsiyonda başarılı Kürtlerin yanı sıra Kürt meselesi için emek veren ve çalışmalar yürüten parlamenterler ve diğer özel bireylere de katkılarından ödülü sembolik ödüller verildi.