Irak: Haşdi Şabi komutanlarının hedef alınmasına karşı tedbir alacağız

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el-Araci, federal hükümetin, Haşdi Şabi komutanı Ebu Bakır Sadi'nin öldürülmesine yanıt vermek için "uygun" tedbirler alacağını söyledi.

Irak: Haşdi Şabi komutanlarının hedef alınmasına karşı tedbir alacağız
K24'ün aktardığına göre Araci Irak haber ajansına yaptığı açıklamada, "Ebu Bakır Sadi'nin öldürülmesi bir suçtu ve Irak Hükümetinin kararı açık ve net, Uluslararası Koalisyonun misyonuna son vereceğiz.” dedi.
 
Haşdi Şabi komutanının öldürülmesinin “korkakça” bir eylem olduğunu söyleyen Araci, Irak'ın egemenliği ve resmi güvenlik kurumları hedef alındığını ifade etti.
 
Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Araci, bu tür saldırının Irak ile ABD arasındaki müzakereleri etkileyeceğini de vurguladı.
 
7 Şubat 2024’te Bağdat'ın doğusundaki Meştel Mahallesi'nde Haşdi Şabi'ye ait bir araç insansız hava aracıyla (İHA) hedef alınmıştı.
 
ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM yaptığı açıklamada, ABD askerlerine yönelik saldırılara yanıt olarak düzenlenen saldırıda, bölgedeki ABD kuvvetlerine yönelik saldırıları doğrudan planlamaktan ve bu saldırılara katılmaktan sorumlu bir Ketaib Hizbullah komutanının öldürüldüğü aktarılmıştı.
 
Irak Güvenlik Medya Ağı da söz konusu saldırıyla ilgili özel bir teknik ekip tarafından soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.