İran Devrim Muhafızları: İngiltere'nin gemisine el koyduk!

İran Devrim Muhafızları: İngiltere'nin gemisine el koyduk!

İran'ın Hürmüz Boğazı'nda durdurduğu iddia edilen "Stena Impero" adlı İngiliz tankerinin ait olduğu şirket tarafından, tankere kimliği belirsiz araçların ve bir helikopterin yaklaştığı doğrulandı, tankerle irtibatın kesildiği bildirildi.

Geminin boğazda seyir halindeyken rotasını İran karasularına doğru çevirdiği öğrenildi.

Olay, Cebelitarık'ta İngiltere tarafından bir İran tankerine el konulmasının ardından meydana geldi.

Konuya ilişkin İran Devrim Muhafızlarından yapılan açıklamada, "Hürmüz Boğazı'nda bir İngiliz tankerine el koyduk" denildi.

Reuters'ın İngiltere Savunma Bakanlığı sözcüsüne dayandırdığı bilgiye göre İngiltere, konuya ilişkin daha fazla bilgi edinmeye çalıştıklarını bildirdi.

Stena Bulk and Northern Marine Management isimli şirketten yapılan yazılı açıklamada, "19 Temmuz'da İngiliz bandıralı Stena Impero tankerine Hürmüz Boğaz'ından geçtiği sırada uluslararası sularda İngiltere saatiyle 16.00 sıralarında kimliği belirsiz araçların ve bir helikopterin yaklaştığını doğrulayabiliriz. Şu anda kuzey istikametinde İran'a doğru hareket halindeki tankerle iletişim kuramıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, tankerde 23 mürettebatın olduğu ve şirkete ulaşan herhangi bir yaralanma olayı bilsinin bulunmadığı kaydedildi.

İran medyası, İran Devrim Muhafızları'nın Hürmüz Boğazı'nda İngiltere'ye ait bir petrol tankerini durdurduğunu bildirmişti.