İran'dan saldırıya ilişkin ilk açıklama: 'En kısa zamanda ezici ve kararlı cevap verilecek'

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhbir Kirman’da meydana gelen saldırıların ardında “İsrail’in paralı askerleri olduğunu” savundu.

İran'dan saldırıya ilişkin ilk açıklama: 'En kısa zamanda ezici ve kararlı cevap verilecek'

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Muhbir Kirman eyaletinde gerçekleşen saldırılara ilişkin bir mesaj yayınladı.

ABD tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ölüm yıldönümü için düzenlenen törenin “bütün İranlılar için acı ve üzücü bir güne dönüştüğünü” kaydeden Muhbir, “Silahsız ve hür insanlarımız ve masum vatandaşlarımızın kanı Siyonist İsrail rejiminin paralı askerleri ve bu rejimin destekleyicileri tarafından dökülmüştür. Şehitlerimiz yüce şehadet mertebesine erse de biz derin bir acı yaşıyoruz” dedi.

İran’ın Kirman eyaletinde Kasım Süleymani’nin mezarının bulunduğu mezarlığa yakın yollardan birinde büyük iki patlama meydana geldi.

Şu ana kadar saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 103 olarak açıklandı. Ayrıca 211 kişinin de yaralandığı gelen bilgiler arasında.

Öte yandan İRNA'nın haberine göre, İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, kurbanlarının çoğunun ikinci patlamada hayatını kaybettiğini açıkladı.