İran'dan ABD'ye çağrı: Yaptırımları kaldırın,Müzakerelere Açığız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin yaptırımları kaldırması halinde müzakerelere başlayabileceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Ruhani, İran'ı müzakere masasına çekmenin yolunun yaptırım olmadığını savundu.

İran'dan ABD'ye çağrı: Yaptırımları kaldırın,Müzakerelere Açığız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin yaptırımları kaldırması halinde müzakerelere başlayabileceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Ruhani, İran'ı müzakere masasına çekmenin yolunun yaptırım olmadığını savundu.

ABD yaptırımları nedeniyle bir süredir ekonomik baskı altında olduklarını itiraf eden Ruhani, "Ülke normal şartlarda değil ancak yaptırımlardan korkmuyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Tahran'ın bankacılık sistemi, döviz gelirleri, petrol ihracatı ve taşımacılık alanlarında uyguladığı yaptırımların ekonomiyi baskı altına aldığını ve halkın yaşamını etkilediğini belirten Ruhani, "Bu şartlarda halkın ve ekonominin baskıya uğradığını biliyoruz. Biz bu baskıları tamamen ortadan kaldıramayız ancak doğru olmayan bir şey de yapamayız." diye konuştu.

İran'ı müzakere masasına çekmenin yolunun yaptırım olmadığını vurgulayan Ruhani, "Yaptırımları bir kenara bırakmalısınız. Biz, mantıklı ve prensipler çerçevesinde olduğu sürece müzakereden kaçınmadık" çağrısında bulundu.