İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze'ye kara operasyonunun tarihini belirledik

Ulusa sesleniş konuşması yapan İsrail Başbakanı Netanyahu, kara harekatının tarihinin belirlendiğini ancak ne zaman ve nasıl gerçekleşeceğini askerlerin güvenliği açısından söyleyemeyeceği ifade etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze'ye kara operasyonunun tarihini belirledik
Ulusa sesleniş konuşması yapan İsrail Başbakanı Netanyahu, gecikmeye rağmen Gazze'ye karar harekatının olacağını söyledi. Harekat tarihinin savaş kabinesi ve genel kurmay başkanlarının da fikir birliği ile belirlendiğini dile getiren Netanyahu, operasyonun ne zaman ve nasıl gerçekleşeceğini söyleyemeyeceğini ifade etti.
 
Ulusa Seslendi
 
Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Operasyonu sonrası Gazze'yi 19 gündür tam abluka ve bombardıman altında tutan İsrail'in kara harekatı bir süredir bekleniyor. Son gelişmelerle ilgiliİsrail Başbakanı Netanyahu, ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.
 
Tarih Belirlendi
 
 
Kara harekatının olacağını söyleyen Netanyahu, tarihin fikir birliği ile savaş kabinesi ve genel kurmay başkanlarının da fikir birliği ile belirlendiğini ancak ne zaman ve nasıl gerçekleşeceğini söyleyemeyeceğini ifade etti.
 
Askerlerimizin Canını Korumanın Yolu Budur"
 
Açıklamalarında Netanyahu, ""Kara saldırısına hazırlanıyoruz. Ne zaman, nasıl, kaç tane olduğunu belirtmeyeceğim. Ayrıca kamuoyunun çoğunun farkında olmadığı hususların kapsamını da detaylandırmayacağım. Ve olması gereken de budur. Askerlerimizin canını korumanın yolu budur."
 
2 Amaç Belirlediler
 
Varoluş mücadelesinde olduklarını dile getiren Netanyahu, amaçlarının Hamas'ı yok etmek ve rehineleri geri almak olduğunu söyledi. Netanyahu, tüm Hamas üyelerini "yürüyen ölü adamlar" olarak tanımladı.