İthal araplar, Kürt çiftçilerin tarım arazilerini sürmeye başladılar

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Kerkük Yöneticilerinden Azad Rostem, Daqûq ilçesine bağlı Mensûr köyünde Kürt çiftçilere ait ekim arazilerini İthal Arapların sürmek istediğini söyledi.

İthal araplar, Kürt çiftçilerin tarım arazilerini sürmeye başladılar

YNK Kerkük Komitesi Yöneticilerinden Azad Rostem Basnews’e şu değerlendirmelerde bulundu: “Dün ithal Araplar Daqûq ilçesine bağlı Heftexar Beldesi’nin Mensûr köyünde Kürt çiftçilere ait ekim arazilerini sürme amaçlı gittiler. Şu an köyde bulunmaktalar.”

Azad Rostem açıklamsına şu şekilde devam etti: ‘’İthal Araplar, Kerkük Ortak Operasyonlar Gücü Komutanı ve atanmış vali Rakan Ciburi’nin onayı ile Kürt köylerine yeniden yerleşme izni aldıklarını belirttiler.”

YNK Kerkük Komitesi Yöneticisi Azad Rostem, atanmış vali Rakan Ciburi’ ile konu hakkında yaptıkları görüşmeyi şu şekilde kaydetti: ‘’İthal Araplar köye dönme izin belgelerinin olduğunu belirttikten sonra Kerkük’ün atanmış valisi Rakan Ciburi ile bir görüşme gerçekleştirdik. Rakan Ciburi bize mahkeme kararı ile geri dönüş izni olanlara izin verdiğini söyledi. Ancak bu konuda atanmış vali gerçeği ifade etmedi.”

Azad Rostem açıklamasının sonunda: ‘’İthal Araplar, Kürt köylülerine ait arazileri sürmeye başladılar. Ancak Kürt çiftçiler onları şimdilik engelledi. Bir çözüm bulununa kadar üç gün bekleyecekler bu süre zarfında kimlerin tarlaları süreceğine karar verilecek.’’