Başbakan Barzani: Kürdistan Bölgesi tüm anayasal yükümlülüklerini yerine getirdi

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Irak’la sorunlarını çözmek için tüm anayasal yükümlülüklerini yerine getirdiğini söyledi.

Başbakan Barzani: Kürdistan Bölgesi tüm anayasal yükümlülüklerini yerine getirdi

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Irak’la sorunlarını çözmek için tüm anayasal yükümlülüklerini yerine getirdiğini söyleyerek, Irak hükümetinin de Irak’ın 2021 yılı bütçesindeki Kürdistan Bölgesi’nin mali haklarını temin etmesi gerektiğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi Yüksek Ekonomi Kurulu, Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Irak’ın 2021 bütçe yasa tasarısı, Kürdistan Bölgesi’nin 2021 yılı bütçesi ve reform sürecindeki adımlar ele alındı.

Ekonomi ve Maliye Bakanı Awat Şeyh Cenab ve Planlama Bakanı Dara Reşid’in mevcut ekonomik durum ve 2021 yılı bütçe yasa tasarısına yönelik rapor sunduğu toplantıda konuşan Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin gelirlerin düzenlenmesi, harcamaların azaltılması, gereksiz harcamaların bitirilmesi ve genel bütçeden haksız bir şekilde istifade edenlerin engellenmesi için her türlü çabayı gösterdiğini söyledi.

Memurların maaşlarının düzenli bir şekilde ödenmesi ve çalışma rutininin azaltılması için hükümetin çaba gösterdiğini vurgulayan Başbakan, Kürdistan Bölgesi’nin 2021 bütçe yasasının şeffaf olması ve tüm gelirlerin hesaplanarak hazırlanması gerektiğini bildirdi.

Kürdistan Bölgesi’nin Irak’la sorunlarını çözmek için tüm anayasal yükümlülüklerini yerine getirdiğini söyleyen Başbakan, Irak hükümetinin de Irak’ın 2021 yılı bütçesindeki Kürdistan Bölgesi’nin mali haklarını temin etmesi gerektiğini belirtti.