İYİ Parti'den Pervin Buldan'a: Bunu açıklamak zorundasınız

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a "'Çözüm sürecinde bize, partimize vadettiklerini elbet açıklayacağız. Açıklamazsak namerdiz.' demek yerine bunu açıklamak zorundasınız. Tabii bu sözünüzde samimiyseniz" diye seslendi.

İYİ Parti'den Pervin Buldan'a: Bunu açıklamak zorundasınız
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın "Çözüm sürecinde bize, partimize vadettiklerini elbet açıklayacağız. Açıklamazsak namerdiz" dediğini anımsatan Türkkan, şunları söyledi:
 
"Cumhurbaşkanı cevap verir diye bekledim ama bugün bir şey duymadım. HDP, iktidarın varlık sebebidir. İktidar her sıkıştığında HDP sopasını çıkararak gündemi değiştirmeye ve toplumu daha da ötekileştirmeye devam ediyor. AKP ve HDP'nin çizgisi aynıdır. Bakmayın iktidarın taktığı milliyetçilik maskesine. Yeni bir çözüm süreci için toplumun nabzını ölçüyorlar. Öyle olmasa bebek katili hain Öcalan'ın mektubundan medet umarlar mıydı? Pervin Buldan hiç merak etmesin. AKP, HDP'ye verdiği sözlerden hiç vazgeçmedi ama siz dün 'Çözüm sürecinde bize, partimize vadettiklerini elbet açıklayacağız. Açıklamazsak namerdiz' demek yerine bunu açıklamak zorundasınız. Tabii bu sözünüzde samimiyseniz."dedi