Japonya da Erbil'de konsolosluk açıyor

Bugün Erbil'de Japonya Konsolosluğu'nun açılması için karşılıklı imzalar atıldı

Japonya da Erbil'de konsolosluk açıyor

Başkanı Mesud Barzani, Japonya Dışişleri Bakanı Kintaro Sunora ve beraberindeki heyeti Pîrmam'daki Başkanlık Konutu'nda kabul etti.

Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Japonya Dışişleri Bakanı Kintaro Sunora, ülkesinin, Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini geliştirmek istediğini belirterek, başkent Erbil'de konsolosluk açacaklarını ifade etti.

Kentaro Sonoura, "Savaş kalıntılarının temizlenmesi, ekonomi, sanayi ve sağlık sektörlerinde Kürdistan Bölgesi'ne her türlü desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.

Erbil Başkonsolosluğu'na Katsomi Moriyaso'un atandığını belirten Japonya Dışişleri Bakanı, Peşmerge Güçleri'den övgüyle bahsederek, IŞİD'e karşı mücadelede Kürdistan Bölgesi'ni destekleyeceklerini söyledi.

Başkan Mesud Barzani ise Japonya ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkierin güçlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilişkilerin daha da gelişmesini arzu ettiklerini kaydetti.

Peşmerge'nin, dünyanın en barbar ve vahşi örgütünü yenilgiye uğrattığını belirten Başkan Barzani, IŞİD'in askeri anlamda alt edilmesinin terör tehditinin yok olduğu anlamana gelmediğini dile getirdi. Barzani, bu yüzden tüm dünyanın terörü besleyen tüm alanlarda işbirliğine ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Dün Erbil'e gelen Kentaro Sonoura'nın Başbakan Neçirvan Barzani ile de görüşmesi bekleniyor.