Kandil'den Sedat Peker’e övgü: Basından daha etkili

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, “HDP’yi kapatma davası korkunun, zayıflığın ürünüdür” dedi. Karasu aryıca, Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesine ilişkin sözlerine atıf yaparak, “Artık bu iktidar teşhir olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kandil'den Sedat Peker’e övgü: Basından daha etkili

PKK’ye yakın Medya Haber TV’ye konuşan Mustafa Karasu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde açılan davayı değerlendirdi.

“HDP'yi kapatma davası lokal bir durum değil” diyen Karasu, “Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı genelde yürütülen savaşın parçası. Gerillaya karşı yürütülen savaşla HDP'ye yönelik baskıları ayrı göremeyiz. Yine Türkiye'deki demokrasi güçlerine yönelik saldırıyla gerillaya yönelik saldırıyı, HDP'ye yönelik saldırıyı ayrı göremeyiz. Rojava'ya, Başûr’a yönelik saldırıları ayrı göremeyiz” dedi.

Karasu, iddianameye ilişkin, “HDP neredeyse günah keçisi haline getirilmiş. HDP'ye selam veren bile düşman ve hain olarak değerlendiriliyor. Aslında korkunun ürünüdür. Zayıflığın ürünüdür. Eğer çok zayıf olmasalardı HDP'yi kapatma adımı atmazlardı” ifadelerini kullandı.

İzmir’de HDP il binasına yönelik saldırıya da değinen Mustafa Karasu, “Yakın zamanda işte birçok gazeteci dövüldü, birçok siyasetçi dövüldü. Daha önce Kılıçdaroğlu linç edilmek istendi. Yakın zamanda Meral Akşener linç edilmek istendi. Bundan sonra Erdoğan ‘bu iyi zamanlardır’ dedi. Yani daha da kötüsünü göreceksiniz, dedi. İşte bu süreçte İzmir katliamı gerçekleşti. İzmir katliamı gerçekleşmesi aslında AKP iktidarının korkusunu gösteriyor. Bu tür cinayet, tehdit ve baskılarla muhalefetin kendisine karşı direnişini engellemeye çalışıyor. Ancak korkunun ecele faydası yoktur” yorumunda bulundu.

Türkiye’de hükumetin tehir olduğunu, insanlar sokağa çıkarsa iktidarın bırakıp kaçacağını ileri süren Karasu, “Sedat Peker bile ‘Benim tweetimi yasaklıyorlar, bilmem şu sayfamı yasaklıyorlar, yasaklansın, ben onları dumanla duman ederim’ dedi. Eskiden dumanlar haberleşiliyormuş ya. Yani AKP iktidarının ne kadar zayıf olduğunu aslında Sedat Peker ortaya koydu. Yani bırak videoyu, bırak tweeti, dumanla onları sarsarım, diyor” şeklinde konuştu.

Karasu, “Şu anda Sedat Peker bir şey söyler de iktidarım yıkılır, diye korkuyor. Böyle iktidar olur mu? Bu iktidar ne kadar ayakta kalacak? Her gün Sedat Peker'in bir iddiası ortaya çıkıyor. Hükümet oturup kalkıyor. Artık bu iktidar teşhir olmuştur, gerçek yüzü açığa çıkmıştır. Bir tek Sedat Peker bile bütün yandaş basından daha etkili hale gelmiş. Neden? Bunların gerçekliği zayıf, gerçekliği yok? Gerçekliği olmayan iktidarın da yıkılması yakındır” dedi. /Rudaw