Karayılan: Öcalan'ın emir ve talimatları esastır

Karayılan: Öcalan'ın emir ve talimatları esastır

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın ‘Kendime güveniyorum, sorunu bir haftada çözerim’ açıklamasını değerlendiren Murat Karayılan,’Öcalan’ın emir ve talimatları esastır’ ifadelerini kullandı.

ANF’ye özel bir demeç veren PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan şunları belirtti:

"Önder Apo Kürt sorunun çözmeye hazır olduğunu, sorunu çözebileceğini, ancak bunun için devlet aklının önemine vurgu yaptı. Ortaya çıkacak olan sonuç bahsettiği aklın ne kadar devreye gireceğine bağlı. Öte yandan Önderlik, Kürtler için alan oluşturmak istediğini söyledi. Bu çok önemli. Oluşturmak istediği alan, sadece Kuzey Kürtlerini ilgilendirmiyor. Kürtler bölgede özgür bir alana ihtiyaç duyuyor. Türk devleti kendi içindeki Kürtleri kabul etmediği müddetçe Türkiye sınırları dışında bulunan Kürtlere her zaman tehdit unsuru olacak. Zaten şu an Rojava, Güney’i tehdit ediyor. Tehditlerin son bulması için Türk devletinin Kürt gerçekliğini kabullenmesi gerekiyor. Meselemiz budur. Bu devlet Kürt varlığını kabul etmiyor…”

Öcalan’ın çözüm yolunda ciddi çaba harcadığını , şiddetle, öldürmek ile bu davanın çözülemeyeceğini kavratmaya çalıştığını, bu karşın kendisine bazı dayatmalarda bulunulduğunu belirten Karayılan şöyle dedi:

”İstihbaratın başı olan kişi, bazı kesimler ile yaptığı görüşmede ‘PKK’yi zayıflatacağız ve daha sonra çözeceğiz’ demiş. PKK zayıflamaz, siz zayıflayacaksınız. PKK, en zor ve ağır süreçlerde kendisini yenileyerek büyüten harekettir. ‘Sıkıştırdım’ dediğin süreçte PKK atılım gerçekleştirir. Başkan’ın çabalarını boşa çıkarmaları halinde kaybeden kendileri olur. Hareket ve gerilla olarak Başkan Apo’nun arkadasındayız. Başkan Apo’nun emir ve talimatlarını esas alıyoruz. Önder Apo bizim temsilcimizdir. Biz halkız, doğal hakkımızı istiyoruz, diyoruz. Kimseden farklı bir şey istemiyoruz. Erdoğan da bizi zayıflatamayacağını biliyor.”