Kasım Süleymani'ye suikast girişimi

Kasım Süleymani'ye suikast girişimi

ABD ile İran arasındaki siber, propaganda ve retorik savaşı her geçen gün hız kazanırken, İran'lı yetkililer, Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlardan sorumlu Generali Kasım Suleymani'ye suikast girişiminde bulunulduğunu açıkladı.

ABD merkezli The New York Times (NYT) haberine göre, yarı resmi Fars haber ajansı, geçen ay (eylül),  İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı özel kuvvetlerden Kudüs Gücü'nün başındaki General Kasım Suleymani'ye bir suikast girişiminin önlendiğini duyurdu.

Habere göre, suikast girişimi geçen ay Kerman kentinin güneydoğu bölgesinde gerçekleşti. Suleymani'nin katıldığı bir dini tören sırasında, saldırganların 500 kilogram ağırlığında bir patlayıcıyı bir yeraltı tüneline yerleştirdikleri belirtildi. 

Haberde, saldırının şüphelileri ile ilgili verilmezken, bağlantılar için İsrail ve Arab istihbarat örgütleri işaret edildi.

Suleymani, İran'ın bölgedeki dış operasyonlarından sorumlu ve Devrim Muhafızları Ordusu içinde kilit bir role sahip. General aynı zamanda, Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı yürütülen savaşta da yine önemli isimlerden.