KDP-İ’den ‘İran ile masaya oturma’ açıklaması

KDP-İ Genel Sekreteri Mustafa Hicri, “İran İslam Cumhuriyeti’nin gerçekten de Rojhılat Kürtlerinin taleplerini diyalogla çözeceklerine inandıklarını gördüğümüz an, masaya otururuz” ifadelerini kullandı.

KDP-İ’den ‘İran ile masaya oturma’ açıklaması

KDP-İ Genel Sekreteri Mustafa Hicri, İran’ın Kürtlerin taleplerini kabul edeceklerine dair bir inanç olursa oturabileceklerini belirtti.

Hicri şöyle konuştu:

“İran İslam Cumhuriyeti’nin gerçekten de Rojhılat Kürtlerinin taleplerini diyalogla çözeceklerine inandıklarını gördüğümüz an, masaya otururuz.”

KDP-İ’ye bağlı Peşmergeler daha çok Piranşar, Şino gibi Rojhılat kentlerinde ve Çoman ile Haci Omeran gibi Kürdistan Bölgesi’nin kentlerinde faaliyet gösteriyor.

Hicri ayrıca Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin de kendilerinden Peşmergelerini çekmelerini istediğini söyledi.

KDP-İ Parti Sözcüsü Halid Ezizi de “Rojhılat halkının ve tüm parçalardaki Kürdistan Demokrat Partisi’nin mesajını aldık ve Demokrat Parti’nin bir olması için çalıştık” ifadelerini kullandı.

“KDP ve YNK bizi kutlamadı”

Hicri ayrıca Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) birleştikleri için kendilerini kutlamadığını belirterek bundan ötürü “üzüntülü” olduklarını söyledi.