Mahmud Osman: Kürdistan diplomasi ve siyaset merkezi olduğu için hedef oldu

Eski Irak parlamenteri ve siyasetçi Mahmud Osman, Kürdistan Bölgesi’nin diplomatik ve siyaset merkezi olmasından kaynaklı saldırıların hedefi olduğunu söyledi.

Mahmud Osman: Kürdistan diplomasi ve siyaset merkezi olduğu için hedef oldu

Erbil’e yönelik düzenlenen füzeli saldırıyı değerlendiren Kürt siyasetçi Mahmud Osman, Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm eylemlilik ve çatışmaların kaynağının bir bölge ülkesi olduğuna işaret ederek, “Bu ülke bu tür saldırılar ile Kürdistan Bölgesi’ni zayıflatma mesajı veriyor. Büyük devletler ile olan çatışmalarını Kürdistan Bölgesi’ne taşımak istiyor” şeklinde yorumladı.  

Mahmud Osman, dün gece atılan füzelerin hedefinin Erbil’deki ABD üsleri olduğunu, bazı füzelerin hedefini bulduğunu bazılarının ise faklı yerlere düştüğünü sözlerine ekledi.

Kürdistan Bölgesi’nin kasten hedef alındığını dile getiren Kürt siyasetçi Mahmud Osman bunun nedenini de şöyle değerlendirdi:  “Kürdistan Bölgesi siyaset ve diploması merkezi olduğundan dolayı saldırıların hedefi oluyor. Bu saldırıların amacı Kürdistan Bölgesi’ne ‘hiçbir güce taraf olmayın’ uyarısıdır.” 

Osman sözlerini şöyle sürdürdü: “Şuana kadarsaldırıyı Eshabul Kehf ve  Ewliya Dem grupları üstlendi. Bu grupların da hangi ülkeye bağlı oldukları belli. Zaten açıklamalarında ‘intikam’ amacıyla yaptıklarını söylemişler. ABD’de de saldır karşısında öfkeli ve kimin saldırının arkasında olduğunun farkında.”  

Kürtlerin, Kürdistan’ın başka ülkelerin intikam sahası olmaktan çıkarması için özellikle bu dönemde birlik olması çağrısında bulunan Mahmud Osman, “ABD ve Irak Başbakanı’na: “Bu nedir ve Ne oluyor” diye sorun. Çünkü Irak Başbakanı saldırıların arkasından kimlerin olduğunu çok iyi biliyor” dedi.

/ Basnews