KDP ile YNK'den sağduyulu dostluk mesajları

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) karşılıklı olarak medya üzerinden suçlayıcı ifadeler kullanmama kararı aldı.

KDP ile YNK'den sağduyulu dostluk mesajları

 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) karşılıklı olarak medya üzerinden suçlayıcı ifadeler kullanmama kararı aldı.

YNK Politbürosu tarafından, KDP’nin açıklamasının ardından medya üzerinden suçlayıcı ifadeler konusu ile ilgili bir açıklama yapıldı.

YNK Politbürosu açıklamasında, tüm YNK bağlantılı kurum ve medya organları uyarılarak, “Birliğin korunması ve Kürdistan halkının huzuru için gerekeni yapın” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Kürdistan halkı, Kürdistan ve bölgenin içinden geçtiği hassas durumdan dolayı her türlü gelişmeye karşı hazırlıklı olmalı. Yüksek ulusal çıkarlar için birlik ruhunu korumalıyız. Karşılıklı cephe alıp, suçlama yapmamalı ve sorunları derinleştirmemeliyiz” denildi.

KDP sözcüsü: Mesud Barzani'nin emri doğrultusunda sert dil kullanmayı durdurduk

KDP Söcüsü Mahmud Muhammed, bugün yaptığı açıklamada, “Ulusal çıkarlar ve Başkan Mesud Barzani’nin emri doğrultusunda  bugünden itibaren tek taraflı olarak partimizin tüm organlarında sert bir dil kullanmayı durdurduk” dedi.

Bölge, Irak ve özellikle Kürdistan Bölgesi’nin hassas bir durumdan geçtiğini belirten Mahmud Muhammed,  mevcut durumun daha çok hoşgörü ve tahammül gerektirdiğini ifade etti. 

Muhammed, şöyle devam etti:

“Maalesef YNK’li üst düzey bir kaç kişi konuşmaları ve YNK medyasında çıkan sert ve siyasi etikten uzak yazılar ile şahıs ve partimize yapılan saldırılardan dolayı medyada kışkırtmalar oldu.

Ulusal çıkarlar ve Başkan Mesud Barzani’nin emri ile siyasi sürece hizmet etmek ve halkın endişelerini gidermek amacıyla mübarek Ramazan Bayramı arifesinde medyada kışkırtmalara neden olan her türlü yazı ve açıklamayı tek taraflı olarak durduruyoruz.”