Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi: 'Ağaç kesimiyle ilgili yoğun dezenformasyon var'

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Kürdistan Bölgesi’nde kesilen ormanlarla ilgili Irak Parlamentosu’na çağrıldı. Ali Rıza Güney, ağaç kesimiyle ilgili dezenformasyon olduğunu belirtti.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi: 'Ağaç kesimiyle ilgili yoğun dezenformasyon var'

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, bugün TSK’nın Kürdistan Bölgesi’ndeki ağaç kesimleriyle ilgili Irak Parlamentosu’na çağrıldı.

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşir Hedad ile Ali Rıza Güney konu ile ilgili bir görüşme gerçekleştirdi.

Rûdaw’a konuşan Ali Rıza Güney, Beşir Hedad ile ağaç kesimi, su sorunu ve ikili ilişkileri ele aldıklarını söyledi.

Güney, “Parlamento Başkan Yardımcısı ile sadece bu üç konuyu değil pek çok konuyu ele aldık. Irak’ın istikrarının, güvenliğinin ve refahının Türkiye’nin istikrarı, güvenliği ve refahı ile doğrudan ilntili olduğuyla mutabık kaldık. Irak’la ikili ilişkilerimizde her gündem maddesini ilerletme konusunda gördüğüm iradeden memnuniyet duyduk” dedi.

Ağaç kesimi ile ilgili yoğun bir dezenformasyon olduğunu ilettiklerini belirten Güney, ayrıca su sorununun sürdürülebilir şekilde nasıl çözülebileceği konusunda fikir teatisinde bulunduklarını ifade etti.

Güney, “En memnuniyet verici husus bu görüşmede ikili ilişkilerimizi önümüzdeki vadede ve süratle geliştirmek için beraber çalışma konusunda mutabık kaldık. Irak’ın selameti bizim selametimiz” diye konuştu.

/Rudaw