Türkiye'den Şengal Anlaşması’na ilişkin açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada, Erbil ile Bağdat yönetimleri arasında imzalanan Şengal anlaşmasını destekledikleri belirtildi.

Türkiye'den Şengal Anlaşması’na ilişkin açıklama

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, MSB Basın Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Şebnem Aktop tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kürdistan Bölgesi ile Merkezi Bağdat yönetimi arasında imzalanan Şengal anlaşmasını yakından takip ettiklerini belirten Aktop, “Sincar (Şengal) Merkezi Irak Hükümeti ve Irak Kuzeyi Bölgesel Yönetimi  (Kürdistan Bölgesi) arasında Sincar'da kamu düzeni ve istikrarın yeniden tesisi maksadıyla 9 Ekim tarihinde imzalanan anlaşmayı ve bu çerçevedeki çabaları destekliyoruz. Gelişmeleri yakinen takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erbil ile Bağdat arasında geçen Ekim ayında imzalanan anlaşma çerçevesinde Irak Federal Polisi’ne bağlı 3 tugay geçtiğimiz günlerde Şengal’e yerleşmişti.

Bağdat hükümetine bağlı bu gücün Suriye ve Irak sınırları üzerindeki 80 km’lik hatta yerleşmesi ve ardından tamamı Şengallilerden oluşan 2 bin 500 kişilik yerel polis gücünün oluşturulması hedefleniyor.