KDP'li yetkili: Kenetlendik, amacımıza ulaşacağız

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi Cafer Eminki, Kürdistan Yurtseverler Birliği'yle (KYB) kenetlendiklerini belirterek, referandum ve sonraki süreçte de amaçlarına ulaşacaklarını söyledi.

KDP'li yetkili: Kenetlendik, amacımıza ulaşacağız

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi Cafer Eminki, Değişim Hareketi'nin (Goran) KDP-KYB ortak referandum komisyonuyla görüşmeyi kabul etmeyerek kapısını kapatmasının büyük bir hata olarak niteledi.

Cafer Eminki şöyle konuştu:

"KDP ve KYB ulusal konuda ısrarcı olduğu taktirde bu sorunun üstesinden başarıyla gelebilir. Goran'ında bu ulusal önemli süreçte geri kalmamasını isterim. Daha önce referanduma ilişkin parlamentoda olumlu düşüncelere sahipti. Mevcut durumda ise bu konuyla ilgili geri adım atmış durumdadır.”

2 Nisan'da Başkan Mesud Barzani başkanlığında KDP ile KYB politbüro düzeyinde toplanmış ve referandum içinortak heyet kurulması kararlaştırılmıştı.

9 Nisan'da KDP ve KYB üst düzey yetkilileri Kürdistan Bölgesi'nde bulunan 35 ülkenin misyon temsilcileriyle bir araya gelerek referandum hakkında bilgilendirmişti.