Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'eyalet sistemi' yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Başdanışmanının eyalet sistemini ima etmesine tepki gösteren sözlerine Erdoğan, "Ben ne diyorum, sen ona bak” dedi.

Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'eyalet sistemi' yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Başdanışmanının eyalet sistemini ima etmesine tepki gösteren sözlerine Erdoğan, "Ben ne diyorum, sen ona bak” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yayın organı Şehir Araştırmaları Dergisi'nde "Başkanlık Sisteminde Şehir Yönetimi” başlıklı makalesinde, kalabalıklaşan metropollerin artık klasik idarelerle yönetilemeyeceğini savunmuş ve eyaletle yönetilen Çin'i örnek göstermişti.

Bahçeli: Ülkücülerin kararı ne olabilir?

MHP Genel Başkanı Bahçeli de Karatepe'nin bu sözlerine tepki göstererek, "Bir danışman kalkıyor bir eyalet sisteminden bahsediyor. Öyle bir açıklamayı yapan insanlar ya Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hedefini sabote ediyorlar veya bir iç pazarlıkla görevlendirilmiş konuşmacılar bunlar. Bunları zaman gösterecek. Eyalet sistemini getireceğiz diye bir danışman cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor kabulleniyor ise o zaman 2 gün içinde eyalet sistemine karşı olan üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir?” demişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Bahçeli'nin bu sözlerine yanıt geldi. Erdoğan , "Danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

'Danışmanım düzeltmeye çalıştı'

14 yıllık yönetimlerinde PKK ile bu konuda verdikleri mücadelenin üniter yapının en güzel örneği olduğunu belirten Erdoğan, "Onlar, bizim Güneydoğu, Doğu illerimizde üniter yapıyı sıkıntıya düşürecek açıklamalar yaptığı zaman onların karşısında aslanlar gibi dikilen biz olduk. Bayrağımıza yönelik bir şey olduğu zaman aslanlar gibi onların karşısında dikilen biz olduk. CHP, Hakkari'ye gitti, miting yaptı, bir tane Türk bayrağını o mitingde gösteremedi. Onların çünkü oradaki güç kaynağı HDP'ydi. Onları arkalarına aldılar, onlarla beraber orada miting yaptılar. Bu konuyla ilgili olarak danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. Bir defa 'Rejimle ilgili kim herhangi bir olaya giderse karşısında ilk defa ben dururum' dedim. 1923'te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Ondan sonraki süreç sadece yönetim sistemleri meselesidir, şu anda da değişiklik yapılan konu, bir yeni yönetim sisteminin gelmesidir” şeklinde konuştu.