Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm: Kürdistan bayrağı, Türkiye'de asıldı neden Kerkük'te asılmasın?

Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm, Kerkük kentinde resmi dairelerde Kürdistan bayrağının asılmasına ilişkin ''Kürdistan bayrağı, Türkiye'de asıldı neden Kerkük'te asılmasın?'' dedi.

Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm: Kürdistan bayrağı, Türkiye'de asıldı neden Kerkük'te asılmasın?

Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm, geçtiğimiz günlerde kentteki kamu ve kuruluşlarında Kürdistan bayrağının asılması ve Kürt dilinin resmi olarak kullanılmasına ilişkin bir genelge yayımlamıştı.

Bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kerkük Valisi, Kerkük'te yaşayan bileşenlerin hiçbir şekilde devlet kurumlarında Kürdistan bayrağının asılmasını sorun yapmadığını söyledi.

Kerkük'ün kurtarılması için binlerce Peşmerge'nin şehit olduğunu vurgulayan Necmedîn Kerîm, ''Kerkük'te yaşayan halkların Peşmergelere bir vefa borcu olarak, Kürdistan bayrağı asılmıştır. Irak Başbakanı Kerkük'ü ziyaretinde Irak bayrağının yanında Kürdistan bayrağını asılı gördüğünde memnuniyet duymuştur'' dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye ziyaretinde Ankara ve İstanbul havaalanlarında Kürdistan bayrağının asıldığını hatırlatan Vali Necmedîn Kerîm, ''Kürdistan bayrağı, Türkiye'de asıldı neden Kerkük'te neden asılmasın?'' ifadelerini kullandı.