Kerkük'e yakın Pirdê’de öldürülen 3 pasdarın cenazesi İran’a götürüldü

Peşmerge’ye saldıran 3 pasdarın yaşanan çatışmalarda öldüğü, pasdarların Kerbala’ götürüldükleri Kerbela’dan da İran’a götürüldükleri belirtildi.

Kerkük'e yakın Pirdê’de öldürülen 3 pasdarın cenazesi İran’a götürüldü

Haşdi Şabi üyeleri ile birlikte Peşmerge’ye saldıran 3 pasdarın yaşanan çatışmalarda öldüğü, pasdarların Kerbala’ götürüldükleri Kerbela’dan da İran’a götürüldükleri belirtildi.

İran Devrim Muhafızları’na yakın (Spayê Pasdaran) sosyal medya hesapları Pirdê çatışmasında ölen 3 pasdarın Kerbala’daki İmam Hüseyin Türbesi’ne götürüldüklerini oradan da özel uçak ile İran’a getirildiklerini belirtti.

Peşmerge Genel Komutanlığı’nın açıklamasına göre Pirdê çatışmasında 150’den fazla Haşdi Şabi üyesi öldürülürken örgüte ait 15’ten fazla zırhlı araçta imha edildi. Öte yandan Peşmerge kaynakları bazı Haşdi Şabi üyelerinin kendi aralarında sadece farsça konuştuklarını tercüman aracı ile iletişim kurduklarını dile getirdi.

Reuters haber ajansına konuşan İranlı bir yetkili; Kerkük işgalinin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani tarafından planlandığını açıklamıştı.