Kerkük'te Peşmerge mevzilerine roketli saldırı

Kerkük'ün Pirde ilçesinde Peşmerge Güçlerinin konumlandığı mevzilere saldırı düzenlendi.

Kerkük'te Peşmerge mevzilerine roketli saldırı

Kerkük'teki Peşmerge Güçleri Batı Cephesi Komutanı Nuri Heme Ali, yaptığı açıklamada, bu akşam Pirde ilçesindeki Peşmerge Güçlerine birkaç Katyuşa roketi atıldığını söyledi.

Kerkük polisinden bir kaynak da Rûdaw muhabiri Kerkük'ün kuzeyinden, Pirde ilçesi yakınlarındaki Çeme Zerdele yakınlarından Peşmerge Güçlerinin 4 Katyuşa ile hedef alındığını söyledi.

Aynı kaynak, kısa bir süre önce Dubiz ve Birsanewey köylerinde Peşmergelere 4 roket atıldığını ve can kaybının olmadığını, Pirde polisi ve Irak ordusunun bölgeye gittiği bilgisini verdi.

Yine bazı köylülerin roketli saldırıya tanık olduğu bildirildi.

IŞİD saldırılarını arttırmıştı

IŞİD mensupları son 10 gün içerisinde Irak ordusu ile Peşmerge arasındaki sınır bölgelerinde Peşmerge Güçleri ve Kürt köylerine yönelik saldırılarını artırdı.

Söz konusu bölgeler 16 Ekim 2017’de Irak ordusu ve Heşdi Şabi’nin Kerkük ve tartışmalı bölgelere saldırısının ardından Bağdat’ın kontrolüne girmişti.

IŞİD geçmişte de bu bölgelerde defalarca Irak güvenlik güçleri ve sivillere yönelik saldırılarda bulundu

Son 10 gün içerisinde Süleymaniye’nin Kifri ilçesi Kuleco kasabasında IŞİD saldırısı nedeniyle 6, Mahmur’un Xidircice köyünde 10  ve Kerkük'ün Pirde ilçesinde ise 4 Peşmerge ile 3 sivil şehit düştü.

IŞİD Haziran 2014'te Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul ile Salahaddin ve Anbar'ın tamamını, Diyala ve Kerkük kentlerinin de bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde Irak ordusu, Peşmerge ve Uluslararası Koalisyon’un desteği ile örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar Abadi, 9 Aralık 2017'de  IŞİD'e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

IŞİD'in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Anbar'ın kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor. (Rudaw)