Koalisyon Sözcüsü: Şengal'deki PKK sorunu için Bağdat'la görüşüyoruz!

Koalisyon Sözcüsü John Dorrian, PKK'nin Musul'un Şengal ilçesinden çıkarılması için Irak Hükümeti'yle görüştüklerini ve görüşmelerinin devam edeceğini söyledi.

Koalisyon Sözcüsü: Şengal'deki PKK sorunu için Bağdat'la görüşüyoruz!

Rûdaw'a Konuşan John Dorrian, ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın resmi olarak görevine başladığını hatırlatarak, IŞİD'le savaşta Irak ve Suriye'de koalisyona desteklerine devam edilmesi istediklerini ifade etti.

"ABD ve koalisyon Musul'un kontrol edilmesine yönelik Irak güçlerine destek vermeyi sürdürecek. Aynı zamanda IŞİD'in karargahlarına yönelik istihbarat bilgileri ve bombardımanlara devam edeceğiz. Hiçbir şekilde planlarımızda değişiklik yapılmadı. Görevimize devam edeceğiz.”

Dorrian, operasyon kapsamında askeri güçlerin eğitiminin de süreceğini vurguladı.

PKK'nin Şengal'deki varlığına değinen John Dorrian, "Konuya ilişkin Irak Hükümeti'yle görüşme yaptık. Bu çerçevede de görüşmelere devam edeceğiz” dedi.

John Dorrian, "IŞİD'in son bulması için tüm güçlerin karşılıklı birbirlerine yardım etmesi gerekiyor. PKK'nin terör listesinde oluşu konusunda da ABD açık bir şekilde tavrını göstermiştir. Duruşunda hiçbir değişiklik yok” diye konuştu.