Kremlin'den Yemen saldırılarına ilişkin ilk açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarını kınadığını, kabul edilen kararın herhangi bir saldırı hakkı vermediğini söyledi.

Kremlin'den Yemen saldırılarına ilişkin ilk açıklama
Sözcü Peskov, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarının uluslararası hukuk açısından gayrimeşru olduğunu vurguladı. Peskov söz konusu saldırılara ilişkin yorum talebine cevaben gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
"Bu saldırıları kınıyoruz. Kararın kabul edildiğini biliyorsunuz, biz çekimser kaldık. Ve saldırıyı gerçekleştiren ülkeler, eylemlerinin altına uluslararası yasal bir dayanak koymaya çalıştılar. Bu girişim başarısız oldu, zira kabul edilen karar herhangi bir saldırı hakkı vermiyor. Dolayısıyla uluslararası hukuk açısından bu saldırılar gayrimeşrudurlar. Bizim pozisyonumuz budur."
 
Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Peskov, Rusya'nın Husilere defalarca uluslararası ticaret gemilerine yönelik saldırılardan vazgeçmeleri çağrısında bulunduğunu ve bunu 'son derece yanlış' bulduğunu söyleyerek, "Husilerin uluslararası ticaret gemilerine yönelik saldırılarına gelince, Husilere defalarca bu tür uygulamalardan vazgeçmeleri çağrısında bulunduk ve bunun son derece yanlış olduğunu düşünüyoruz" dedi.
 
Öte yandan Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Rusya, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarıyla ilgili BMGK'nin 12 Ocak'ta acil toplanmasını talep etti." ifadelerine yer verildi.