Rusya'dan iki günlük ateşkes! Putin'i devirme planı

Eski FSB albayı Igor Girkin, Rusya'da Putin’i devirme yarışının başladığını iddia etti.

Rusya'dan iki günlük ateşkes! Putin'i devirme planı
Donbass'taki Rusya yanlısı grupların eski komutanı, eski FSB albayı, "Strelkov" lakabıyla bilinen İgor Girkin, Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’i devirme yarışının başladığını söyledi. Eski FSB albayı, Rus başkanı çevreleyenler arasında siyasi savaşın çoktan başladığını ifade etti.
 
Kırım’ın ilhakının anahtar isimlerinden biri olan Girkin, Kremlin’in Ukrayna’daki savaş stratejisini eleştirdi.
 
Putin'i Devirme İhtimali Yüksek
 
Girkin, Wagner özel ordusunun komutanı Putin'in yakın arkadaşı Yevgeny Prigozhin'in,  Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun müttefikleriyle şimdiden güç savaşına girdiğini iddia etti. Girkin, savaş ters gitmeye devam ederse Putin'in görevden el çektirilme ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor.
Dmitry Patrushev Putin'in Yerine Geçebilir
 
Olası bir darbe girişiminde ya da Putin'in sağlık sorunları yaşaması halinde yerine Tarım Bakanı Dmitry Patrushev geçebilir. 45 yaşındaki Dimitry Patrushev Rus istihbarat birimi FSB’nin eski başkanı olan ve batı karşıtlığıyla da bilinen Nikolai Patrushev’in oğlu.
 
Prigozhin Otoritesini Artırmaya Çalışıyor
 
Girkin ayrıca Putin'in yakın müttefiki, Prigozhin’in "siyasi bir aktör" olmak istediğini ve "kamuoyunda da dahil olmak üzere otoritesini açıkça artırdığını" da sözlerine ekledi.
 
Askeri Kriz Çıkabilir
 
Girkin, Prigozhin’in kendisini artık sadece bir savaş komutanı olarak değil, aynı zamanda bir halk ve siyasi figür olarak konumlandırdığını söylüyor.
İddialara göre ülkede Rusya’da Yevgeny Prigozhin'in ve mevcut Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun karşıt olduğu büyük bir gruplaşma var. Prigozhin, Şoygu’nun başında olduğu veya ait olduğu gruplaşmaya karşı duruyor. Bunun da ülkede ilerleyen zamanlarda derin bir askeri güç krizine yol açacağı ifade ediliyor.
 
Putin'in En Güvendiği İsim
 
Putin'in en güvendiği isimlerin başında gelen Wagner grubunun kurucusu Rus iş insanı Yevgeny Prigozhin “Putin’in şefi” olarak anılıyor. Prigozhin özel davetlerde Kremlin’e yemek temin ediyor.