Rojava'da Rus askeri helikopteri zorunlu iniş yaptı

Rusya Savunma Bakanlığı, Rojava'nın Haseke kentinde devriye gezen Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne ait Mi-35 helikopterinin teknik nedenlerden dolayı zorunlu iniş yaptığını belirtti. Helikoptere saldırı düzenlenmediği ifade edildi.

Rojava'da Rus askeri helikopteri zorunlu iniş yaptı

Bugün bir grup zırhlı araç ve 2 helikopterden oluşan bir Rus gücünün bölgedeki ateşkes durumunu gözlem amacıyla Rojava’nın Kamışlo, Dirbesiye, Abu Rasen ve Til Temir bölgelerinde devriye gezdiği öğrenildi.

İddialara göre, Rusya’nın Til Temir’deki Mekabir Üssü’nden havalan Mi-35 askeri helikopteri devriye faaliyeti esnasında bilinmeyen bir nedenden dolayı düştü. Konuya ilişkin açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı ise, helikopterin düşmediğini, zorunlu iniş yaptığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Mi-35 helikopteri, Haseke kentinin havadan devriyesi için yapılan planlı uçuş sırasında teknik nedenlerden dolayı zorunlu iniş yaptı" dendi.

Mürettebatın bildirdiğine göre helikoptere yönelik herhangi bir saldırı olmadığını kaydeden bakanlık, mürettebatın arama-kurtarma birimi tarafından hızlıca hava üssüne götürüldüğünü ve pilotların hayati tehlikesi bulunmadığını vurguladı.