Kürd Araştırmaları dergisi yayım hayatına başladı

"Kürd Araştırmaları" (Lêkolînên Kurdî) dijital dergisi Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olarak yayım hayatına başladı.

Kürd Araştırmaları dergisi yayım hayatına başladı

"Kürd Araştırmaları" (Lêkolînên Kurdî) dijital dergisi Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olarak yayım hayatına başladı.

Kürd Araştırmaları” dergisi "Kürdistan'da İdeoloji" başlıklı dosyayla ilk sayısını yayımladı.

Dergi, Kürtler ve Ortadoğu ile ilgili ve aynı zamanda entellektüel olarak nitelikli bazı araştırmalarda Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Farsça ve Arapça dillerinde de geniş bir kitleye ulaştırma amacı taşıyor.

Belli periyodlarla e-dergi olarak yayımlanan dergide, birçok ülkede bulunan Kürt akademisyen, entelektüel ve araştırmacının yanı sıra Avrupa’daki akademisyenlerin sahaya dayalı çalışmalarına da yer veriliyor.

Derginin temel çıkış nedeni ise Kürtlerin dini, kültürel, sosyal, felsefe ve siyasi çalışmalarına daha çok önem vermektir.

İlk aşamada dijital dergi olarak yayım hayatına başlayan derginin ilerideki süreçte mali duruma bağlı olarak kitapçık olarak da yayımlanabileceği belirtildi.

“Kürd Araştırmaları” dergisinin yayın kurulunda Kürt yazar ve akademisyenlerden Mücahit Bilici, Deniz Çifçi, Dr. Shahin Ranaie, Yazar Ekrem Malbat, Derya Bayır, Eyüp Kerimi, Fırat Aydınkaya, İbrahim Melezade, İrfan A. Azeez, İsmet Yüce, Janroj Yılmaz, Kemal Suleymani, Mesut Yeğen, Mukadder Bana, Mustafa Zengin, Mücahit Bilici, Ömer Paçal, Ramazan Kaya ve Tahir Baykusak yer alıyor.

Derginin ilk sayısında tarihçi ve siyaset bilimcisi Diyarbakırlı Hamit Bozarslan ve Siverek doğumlu sosyolog ve yazar Profesör Mesut Yeğen ile yapılmış iki ayrı röportajın yanı sıra milliyetçilk, marksizm, sosyalizm, İslamcılık ve selefilik gibi ideolojilerin Kürtler ve Kürdistan’daki varlığını analiz eden makalelere yer verildi.

“Kürd Araştırmaları” Kürtlerin kuramsal yayımcılıkta ilk çokdilli dijital Kürt dergisi olma özelliği taşıyor.