Kürdistan'dan Suriye yönetimine sert tepki: Şoven, baskıcı ve Kürt karşıtı olan bu terör rejimine karşı, Asil Kürtleri desteklemeye devam edecegiz

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi’nden yapılan açıklamada, Suriye medyasında çıkan konseyin müsteşarı Mesrur Barzani hakkında çıkan haberleri sert bir dille eleştirerek, “Şoven, baskıcı ve Kürt karşıtı olan ve iktidarda kalması için teröristleri destekleyen bir rejimin terörden bahsetmesi kepazeliktir” denildi.

Kürdistan'dan Suriye yönetimine sert tepki: Şoven, baskıcı ve Kürt karşıtı olan bu terör rejimine karşı, Asil Kürtleri desteklemeye devam edecegiz

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi’nden yapılan açıklamada, Suriye medyasında çıkan konseyin müsteşarı Mesrur Barzani hakkında  çıkan haberleri sert bir dille eleştirerek, “Şoven, baskıcı ve Kürt karşıtı olan ve iktidarda kalması için teröristleri destekleyen bir rejimin terörden bahsetmesi kepazeliktir” denildi.

Suriye yönetimine yakın bazı medyada yer alan haberlerde, muhalefete destek verenlerin “Suriye rejimi tarafından terör listesine alındığı” öne sürmüştü. Söz konusu isimler arasında Mesrur Barzani’nin ismi de yer aldığı iddia edilmişti.

Güvenlik Konseyi’nden yapılan açıklamada, Mesrur Barzani’nin “Suriye rejimi” tarafından muhaliflere destek verdiği gerekçesiyle “terör listesine alındığı” sert bir dille eleştirilerek “kepazelik” olarak değerlendirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Acaba, sivillere karşı yasaklı silahları kullanan, binlerce Suriyeli yurttaşını katleden ve milyonlarcasını yerinden ederek göçe maruz bırakan bir rejimin nasıl bir itibari olabilir ki, böyle bir listeyi hazırlaması bir anlam ifade ediyor mu?

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı’nın Rojava’daki asil güçleri desteklemesi, Suriye rejimini en çok rahatsız ve sinirlendiren bir konudur.”