Kürt boksör: Bu kazancı, özgürlükleri için savaşan Kürt halkına adadım

Kürt boksör: Bu kazancı, özgürlükleri için savaşan Kürt halkına adadım

İsveçte kazandığı müsabakada Kürdistan bayrağı açan Kürt boksör Serdar Altaş , “Kazanmak benim için çok önemliydi, çünkü ben bir kayıptan geliyorum. Bu kazancı, özgürlükleri için savaşan Kürt halkına adadım” dedi.

İsveç'te yaşayan profesyonel Kürt dövüş sporcusu Serdar Altaş, Cumartesi günü Stockholm’de kazandığı maç ile önemli bir başarıya imza attı ve göğsündeki Kürdistan Haritası ile beraber, Kürdistan Bayrağını dalgalandırdı.

Mardinli 23 yaşındaki boksör, 2008’de ailesiyle birlikte İsveç’e yerleşti

Mardinli Serdar Altaş, İsveç'in Stockholm şehrinde bulunan Superior Challenge karşılaşmasında Perulu rakibi Wilbert Huaman mağlup etti.

Altaş  yaptığı açıklamada, “Kazanmak benim için çok önemliydi, çünkü ben bir kayıptan geliyorum. Bu kazancı, özgürlükleri için savaşan Kürt halkına adadım” dedi.

Kürt sporcu göğsüne Büyük Kürdistan haritasını dövme yaptırmış durumda. Altaş, Kürdistan bayrağını da mücadelesine taşıyarak kazandığı maç sonrası dalgalandırdı. Sporcu böylece Kürt kimliğinin dünyaya tanıtılmasında önemli bir duruma da imza attı.

Altaş, 2017 Uluslararası Karma Dövüş Sanatları Federasyonu Şampiyonası’nda altın madalyanın yanı sıra,  2016 Afrika ve Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazandı.