'Kürtçe, PKK içerisinde anadil değil üvey dildir'

Rojava Kürdistanı yazarlarından Hoşeng Osê yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) kurulduğu günden bugüne kadar Kürçe dili ve kültürünü yok etmeye çalıştığını, bu nedenle Kürtçe dilinin PKK içerisinde üvey dil olduğunu ana dili olmadığını belirtti.

'Kürtçe, PKK içerisinde anadil değil üvey dildir'

Sosyal medya hesabı Facebook üzerinden bir paylaşımda bulunan Hoşeng Osê şunları yazdı: " PKK sürekli olarak Kürtçe dili ve kültürünün yok edilmesinden bahsediyor. Oysa PKK kurulduğu günden bugüne kadar Kürçe dili ve kültürünü yok etmeye çalışıyor. Zaten bırakın PKK Kürtçe dilini Turkiye'de resmi dil olarak kabul ettirmesini, kendi içlerinde bile günlük kullanım dili yapamadılar."

Paylaşımında PKK'nin tutuklu lideri Abdullah Öcalan'ın Kürtçesine de değinen Osê şunları söyledi: "Öcalan bugüne kadar yarım sayfa Kürtçe bile yazmış değil. Oysa 22 yıllık tutukluluk yaşamında Kürtçe öğrenebilirdi. Hatta Arapça, İngilizce ve Fransızca bile öğrenebilirdi."

Sadece Abdullah Öcalan'ın değil PKK üst yönetiminde yer alan Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altun gibilerin de Kürtçe konuşamadıklarına dikkat çeken Osê, PKK'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu ve kendilerini “Dağ Türkü” oldukları, kent ve köy Kürtleri olmadıklarını ispatladığını yazdı.

PKK'nin Rojava Kürdistanında bulunan yöneticilerinin de Türkçelerinin Kürtçe ve Arapçadan daha iyi olduğuna vurgu yapan ve bunun nedenini soran Hoşeng Osê, cevap olarak; PKK'nin bu kişilerin dillerini asimile ettiğini, Türkçe dilini farz kıldığını ve PKK'nin dili Türkçeleştirme konusunda başarılı olduğunu dile getirdi.

Basnews