Irak Federal Mahkemesi’nde ‘Kürdistan’ istifası

Irak Federal Yüksek Mahkemesi üyesi Yargıç Abdulrahman Süleyman “Federal Mahkeme'de Kürdistan Bölgesi'nin haklarını savunamadım” diyerek istifa etti. Yargıç Süleyman, mahkemenin aldığı bazı kararların yetkisini aştığını da söyledi.

Irak Federal Mahkemesi’nde ‘Kürdistan’ istifası

Irak Federal Yüksek Mahkemesi’nde görevli Kürt hakim Abdulrahman Süleyman, bugün başkent Erbil'de düzenlediği basın toplantısında istifasını duyurdu.

“Görev sürem boyunca Irak federal sistemini uygulamak ve güçlendirmek için çalıştım” diyen Yargıç Süleyman "Kürdistan Bölgesi, anayasa kapsamında tanınan ve Irak anayasasının yazılmasında rol oynayan tek resmi bölgedir” dedi.

Yargıç Süleyman, “Kürdistan Bölgesi'nin haklarını Federal Mahkeme'de savunamadım. Irak Federal Mahkemesi bölgelerin güçlendirilmesine destek vermeliydi" diye konuştu.

“Federal Mahkemenin bazı durumlarda Irak’ın federal yapısını ihlal eden ve kendi yetkilerini aşan kararlar aldığını” belirten Yargıç Abdulrahman Süleyman, “Kürdistan Bölgesi'nin Federal Mahkemedeki temsilcisi olarak rolümüz zayıflatıldı” ifadelerini kullandı.