Katalanlar: Kürdistan'ın bağımsızlığı bizim de kazancımıza olacaktır

Katalanlar: Kürdistan'ın bağımsızlığı bizim de kazancımıza olacaktır

Katalonya’da yetkililer ve halk, 25 Eylül’de yapılacak Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu desteklediklerini belirtti.

Katalonya’nın başkenti Barcelona’da binlerce kişi, bağımsızlık referandumunun sonucunu dinlemek için bir araya geldi.

"Tüm halkların bağımsız bir devlette yaşamaya hakkı var"

Katalonya’nın Bağımsızlığı Hazırlık Komitesi yetkilileri, Kürdistan’ın bağımsızlığını destekleyerek, hiç halkın kendi kaderini tayin etmesinin suç olmadığını ve tüm halkların bağımsız bir devlette yaşamaya hakkı olduğunu ifade etti.

 Katalonya Güç ve Göçmenler Bakanı Orial Amaros, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu desteklediğini söyledi.

Odasının duvarında bulunan 3 dünya haritasından 2’sinde, Kürdistan’ın yeri ve adı bulunan Orial Amaros, 21’nci yüzyılda halen diktatörlerin bulunduğuna şaşırdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Kürtler ile aynı olduğumuza inanıyorum"

“Barış ve özgürlüğün destekçileriyiz. Halkların kendi kaderini barışçıl şekilde belirlemesini destekliyoruz. Kürtler ile aynı olduğumuza inanıyorum. Bu insanlar ne yapıyor? Kürtçe mi konuşuyorlar? Bu günah mı? Anadillerini konuşmaları bir sorun mu? 21’inci yüzyılda dünyada ne kadar saçma diktatörler var.”

Katalonya Parlamentosu Üyesi Soniera Siera ise, Kürtlerin Katalan halkının dostu olmasından memnuniyet duyduğunu belirtmesine rağmen, Kürdistan’ın bağımsızlık referanduma karşı düşüncelerini net olarak açıklamadı.

Soniera Siera, “Henüz ortaya çıkmayan bir durum için bir şey söyleyemem. Söz ettiğiniz konu, uluslararası bir konu ve bu konuda konuşmak oldukça zor. Kürtlerin, bizim kardeşlerimiz olduğunu söylemelerinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

"Kürdistan'ın bağımsızlığı bizim de kazancımıza olacaktır"

Halkın Temsilcisi Partisi Başkanı (Candidatura d'Unitat Popular anko CUP), ise şunları kadyetti:

“Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu, bağımsızlık referandumumuzdan bir hafta önce yapılıyor. Bu bizim için çok önemli. Belki Kürdistan’ın referandum sonucuna uluslararası farklı toplulukların dikkatini çekebiliriz. Kürdistan’a bağımsız devlet statüsü verebilirler, bu da bizim kazancımıza olacaktır.”

Katalonya halkı da Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu destekliyor.

Alpes Conseptos adlı Katalan, “Katalan halkının hepsi destekliyor. Halkın tümü şimdiye kadar barıştan söz etti” dedi.