KYB’li Hacı Heme: Kerkük’te KDP’ye danışmadan hiç bir adım atmayız

KYB’li Rizgar Hacı Heme, Kerkük’te yerel yönetim oluşturulmadan önce Kürdistani taraflarla görüşeceklerini söyledi. Hacı Heme, diğer topluluklardan herhangi biri ile uzlaşabildikleri taktirde valilik görevinin Kürtlerde olacağını belirtti.

KYB’li Hacı Heme: Kerkük’te KDP’ye danışmadan hiç bir adım atmayız

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Siyasi Meclisi üyesi Rizgar Hacı Heme, “Başka bir toplulukla veya partiyle müzakereye başlamadan önce Kürdistan Demokrat Partisi ile önceden görüşmeli, plan ve programlarımızı paylaşmalıyız” dedi.

Mesele, Kerkük dahil Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki tüm Kürdistani bölgeler olduğunda tüm Kürd partilerin ortak sorumluluk sahibi olduğunu kaydeden Hacı Heme, “Bu yüzden yakın zamanda tüm Kürdistani tarafları ziyaret edeceğiz, tabi öncelikle KDP’yi” diye konuştu.

“Kerkük’te KDP’ye danışmadan hiç bir adım atmayız” diyen KYB’li yetkili, KDP ile birlikte diğper taraflarla daha iyi müzakereye hazırlanabileceklerini söyledi.

Rizgar Hacı Heme, Keldani-Süryani temsilcisi ile müzakere sürecinde birlikte hareket edeceklerini belirterek, “Biz (KDP ve KYB) birlikte çalışırsak tüm sorunların üstesinden geliriz” ifadesini kullandı.

Kerkük’te 18 Aralık’ta yapılan yerel seçimlerde Kürdler 7, Araplar 6, Türkmenler 2 ve Süryani-Keldaniler ise 1 sandalye elde etti.

Hacı Heme, "Sadece KYB ve PDK değil, Kürtler de Kerkük'te yedi sandalye kazandı ve Kürtlerden daha fazla sandalyeye sahip olan her topluluk valilik görevini üstlenebilir" dedi.

Rizgar Hacı Heme, Türkmen ve Arap topluluklarının, valilik görevini iki yıl dönüşümlü devralma konusunda anlaştıkları yönünde söylentiler bulunduğunu söyledi.

KYB’li yetkili diğer topluluklardan herhangi biri ile uzlaşabildikleri taktirde valilik görevinin Kürtlerde olacağını vurguladı. /Rudaw