Lice’de operasyon: '3 köylü vuruldu' iddiası

Lice’de operasyon: '3 köylü vuruldu' iddiası

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki operasyonlar sırasında bir kişinin hayatını kaybetmesi, iki kişinin de yaralanması HDP ile Valilik arasında tartışmaya yol açtı. HDP, ölen ve yaralananların sivil olduğunu iddia ederken, Valilik bu kişilerin PKK’li olduğunu savundu.

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı köylerde yürütülen operasyonların ardından bölgede incelemelerde bulunan HDP heyeti kentte bir basın toplantısı düzenledi. Heyet üyelerinden HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, operasyonlar sırasında 3 sivilin yaralandığını ve kimliği belli olmayan bir kişinin öldürüldüğünü söyledi. Uca ayrıca operasyonu yürüten güvenlik güçlerinin köylülere kötü muamelelerde bulunduğunu ileri sürdü.

Valilikten açıklama

Olayla ilgili olarak Diyarbakır Valiliği’nden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada Lice kırsalındaki bazı köylerde 03-04 Eylül tarihleri arasında PKK’ye yönelik operasyon yürütüldüğü belirtilerek, operasyonlarda bir kişinin hayatını kaybettiği iki kişinin de yaralandı aktarıldı. Açıklamada hayatını kaybeden kişinin de yaralı olarak yakalanan iki kişinin de PKK üyeleri olduğu ve bu kişilerle birlikte çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği iddia edildi.