Louis Sako: 'Başkan Barzani'nin bileşenlere yönelik savunmacı tutumunu unutmayacağız'

Irak ve dünya Keldani Katolik Kilisesi Patriği Louis Sako, Başkan Mesud Barzani’nin her zaman bileşenlerin haklarını savunduğu ve hiçbir zaman ihmal etmediği için tutumunu asla unutmayacaklarını bildirdi.

Louis Sako: 'Başkan Barzani'nin bileşenlere yönelik savunmacı tutumunu unutmayacağız'

Louis Sako, Başkan Barzani'nin bileşenlere yönelik tutumunun, özellikle de Kürdistan Parlamentosundaki kota sandalyelerini savunurkenki tutumunun devam edeceğini aktardı.

Irak'ın “evlatlarını kucaklaması” ve “onlara zulmetmemesi” temennisinde bulunan Sako, “Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm bileşenlere sunulan sıcak kucaklamadan dolayı çok müteşekkiriz. Hıristiyanlar olarak, burasının bizim evimiz olduğunu, bu bölgenin insanı olduğumuzu hissediyoruz, burada onurumuz ve özgürlüğümüz var, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Bu bazılarının zannettiği gibi diken değil, Kürdistan Bölgesi'nin ve Irak'ın bünyesinde bulunan bir çiçektir.” diye konuştu.

“Federal hükümetin bu deneyimden yararlanarak daha fazla açılması, çocuklarını kucaklaması, onları göçe zorlamaması, ezmemesi ve kovmamasını” umut eden Sako, “Bu konuda gerçekten çok acı çekiyoruz.” dedi.

Başkan Barzani'nin özellikle IŞİD’in Hıristiyanlara göçü ile Sako’nun görevden alınması için Irak Cumhurbaşkanlığı kararının iptali sürecinde kendilerini asla ihmal etmediğini vurgulayan Louis Sako, Başkan Barzani’nin "Birlikte yaşayacağız ve birlikte öleceğiz.” sözlerini hatırlatarak, bu sözleri asla unutmayacaklarını ve onlar için altın değerinde olduğunu dile getirdi.

Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid, 2013 tarihinde çıkan 147. sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesini iptal ederek Luois Sako'yu görevinden azletmişti. Olayın uluslararası basında yer almasına rağmen Latif Rashid tavrında ısrar etti.