Mahmur'daki bombardımanda 8 kişi hayatını kaybetti!

Mahmur İlçe Sağlık Müdürlüğü kaynakları, TSK’nın Mahmur Kampı’na yönelik bombardımanında 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Mahmur'daki bombardımanda 8 kişi hayatını kaybetti!

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları ve SİHA'lar dün gece saat 22:00 sıralarında Mahmur Kampı ile Karaçoh Dağı, Şengal ve Rojava’nın Derik ilçesi kırsalını eş zamanlı bombaladı.

Konuya ilişkin Rûdaw'a konuşan Mahmur İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden bir kaynak, bombardımanda 5’i PKK’li 8 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 17 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Aynı kaynak, yaralılardan 7’sinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Sözkonusu kaynak, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaralıların bazılarının Musul’e, bazılarının da Geyare ilçesindeki hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Öte yandan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) İlçe Teşkilatı Sorumlusu Tahir Abdullah, “Hayatını kaybedenler arasında siviller ve gerillalar da var” dedi.

Mahmur Öz Savunma Güçleri’nden açıklama

Mahmur Kampı Öz Savunma Güçleri Komutanlığı, dün geceki saldırıda, kendilerine ait üssün hedef alındığını açıkladı.

Açıklamada, “Saldırıda iki üyemiz şehit oldu. Yakınlarının yardımına koşmaya çalışan siviller de saldırıların hedefi oldu ve onlarcası yaralandı. Yaralıların durumu şu an kontrol altında ve hastanelerde tedavi ediliyorlar” denildi.

Açıklamanın devamında, “Uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler’e, insan hakları kurumlarına mülteci kampına karşı yapılan saldırılar karşısında ses çıkarmaları ve Türk devletinin işlediği insanlığa karşı suçların önüne geçmeleri çağrısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mahmur, Şengal ve Derik’e eş zamanlı bombardıman

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları ve SİHA'lar dün gece saat 22:00 sıralarında Mahmur Kampı ile Karaçoh Dağını bombaladı.

Aynı saatte Şengal Dağı yamaçlarındaki Amud ve Çilmêran ile  Kers Vadisi, Bare ve Kora Simoqiyan bölgeleri ile Hanesor’da Şengal Direniş Birimleri Komutanlığı’nın (YBŞ) kontrolündeki Muşterek kontrol noktası da uçaklarca bombalandı.

Rojava’nın Derik ilçesi Teqil Beqil köyü yakınlarındaki Gir Kendal istasyonu da hedef alınan bir diğer bölge oldu.

Bombardımdan YPG-DSG noktasının hedef alındığı burada 2 DSG savaşçısının yaralandığı öğrenildi. /Rudaw